tirsdag 30. september 2014

Quiz

Vi har i prosjekt til fordypning fått en quiz som er relatert til Interiør og utstillings design. Vi skal legge ut svarene på bloggen.

Høstens interiørtrender i år er litt forskjellige.
Vi har for eksempel rafinert natur. Da er det populært og bruke grønt og dempende farger. Eller farger i en grå/beige ramme. Man kan også bruke blåtoner og rødtoner som støttefarger. Som materialer kan man bruke naturmaterialer, lin, bomull, keramikk, velur, strikk, lær, stein, lyst tre, marmor, mose og kvister som skaper en veldig naturlig følelse. Og man har tatt med seg en del av skogen inn. Stemningen vi da ønsker og skape er lunt og koselig, sanselig, klassisk og skandinavisk.

Så har vi noe som heter nordisk symfoni. Fargene vi bruker der er aqua farger og litt mørkere pastell farger siden vann er en inspirasjon. Materialene der er litt likt rafinert natur siden vi bruker lyst tre, lin, lær, marmor. Men vi bruker også litt røffere tepper, kelim eller lang luv. Møblene kan ha ett litt slitt uttrykk. Og stilen er litt retro eller stiliserte naturmotiv i nedtonede farger. Vi ønsker og skape en luftig og lys, skandinavisk med historie i veggene. Det er et sted der tankene klarner. Denne stilen er litt mer avslappet og da er det viktig og legge igjen et preg av personligheten sin.

 Når vi snakker om farger så brukes det mye gyldne farger og kobber. Kobber passer til de fleste stilene. Ingenting er rett eller galt, det handler om å finne sitt personlige stempel. Man kan dekorere veggene sine med bilder og minner for å gjøre det mer spennende og personlig. Man kan hente de fleste inspirasjonene fra naturen og legge et personlig preg på huset, da har man kommet godt i gang.

(http://www.viivilla.no/interior/interior-inspirasjon/interiortrender-for-2014/)


Brunstad er en norsk møbelprodusent som produserer sofaer, modulsofaer og stoler.Her har vi to sofaer som er produsert av Brunstad. Likhetene til disse to er at føttene har omtrent samme form og farge. Man kan se at stoffet er ganske likt på sofaene. Fargen er og ganske lik, men man kan velge hvilken farge man vil ha. Fargene finnes i forskjellige nyanser og farger. Formen på sofaene er også ganske like, men samtidig ulike. Hvis man ser på armlenet så er det mer kantete på den første sofaen, og mer rundt på den andre sofaen.

(http://www.brunstad.no/)


Hva mener vi når vi sier at noe er tidløst? Det kan ha mange betydninger. Tidløs musikk, tidløs kunst og tidløst interiør. Man kan si at tidløst må en måte er moralen. Gjennomsnittet av avviket. Med avvik kan man tenke på pastellfarger fra 60- tallet. Jo flere avvik, jo mer omfattende blir gjennomsnittet.

Her har vi den nye kolleksjonen til skeidar. Dette er eksempler på tidløse møbler.

(http://www.inmagasinet.no/tidloest-og-trendy.4528983-87185.html)

Fam Irvoll er en kjent mote designer i Norge. Hun er kjent for sine kreasjoner for kvinner. Hun har jobbet som assistent for blant annet Vivienne Westwood, Gareth Pugh, Alexander McQueen og Peter Løchstøer.
 
Her har vi noen eksempler på hva hun har designet. Jeg liker veldig godt det hun designer fordi det er noe spesielt som man vanligvis ikke ville gått med, men som man ser på TV- serier. Og hunbruker veldig sterke farger som gjør at man vises bedre når man går rundt.

(https://www.google.no/#q=fam+irvoll)

Hvorfor er bambus et miljøvennlig materiale? Bambusen er spesiell fordi den kan bli opptil 15 meter på seks måneder. Og i tillegg krymper den, og sveller ikke så mye som vanlig treverk gjør. Hardheten er betraktelig mye bedre enn vanlig treverk. Den største bambusarten kan vokse og bli opptil 40 meter og kan vokse nesten en meter på bare et døgn. Dette er grunnen til at det er miljøvennlig. Fordi den vokser så fort tar det lenger tid før vi blir fri for bambus.Her har vi to produkter som er laget av bambus materiale. I det ene produktet er det brukt bambus til å lage skap. I det andre produktet er det brukt bambus til å lage en regissørstol.

(https://www.google.no/#q=bambus+)

I Bodø har vi en kjøkkenleverandør som heter Kjøkkenhuset Bodø as. Vi har også løwini, skeidar, møbelringen og fagmøbler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar